Skip to main content

Sprookje VZV gaat verder in Challenge Cup

By 11 november 2017Voorpagina

Maedilon/VZV debuteert vanavond in de Challenge Cup. De bijzonder succesvolle jaren in het Noord-Hollandse plaatsje ’t Veld duren nog even voort. 

Advertentie

Na rappe kampioenschappen in de tweede en eerste divisie maakte VZV vorig seizoen de rentree in de eredivisie. Onder leiding van de gedreven Betty Plasmeyer eindigden de rood-witten op een geweldige vierde plaats.

Spaanse koploper
Door die positionering greep VZV een ticket voor de Challenge Cup: het derde Europese toernooi van het continent. In ’t Veld staat het heenduel op het programma. Met Rocasa Gran Canaria treft de eredivisionist de koploper uit de Spaanse competitie. Volgende week is de return op het doorgaans zonnige eiland.

Waar meeslepende sprookjes – na op de loer liggend gevaar – vaak een omslagpunt kennen, hoopt VZV de Europese tweeluik aan te grijpen de vorm terug te vinden. Na vier duels zijn de dames van Plasmeyer nog puntloos in de eredivisie. Samen met Westfriesland/SEW, Foreholte en E&O wordt de laatste plaats gedeeld.

Halve finale
Ook Virto/Quintus zat in de kokers van de Challenge Cup. De Heulse formatie speelt volgend weekend twee duels in eigen huis. Zowel het heenduel als de return tegen KHF ISTOGU uit Kosovo wordt afgewerkt op Nederlandse bodem. Vorig seizoen strandde Quintus in de halve finale van het Europese bekertoernooi.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie