Skip to main content

Stadsderby zonder spektakel

DOOR DE HAAGSE HANDBALVERSLAGGEVER PETER LOTMAN – De Haagse handbalderby tussen Hercules en Hellas bracht niet het spektakel waarop de voorgaande edities patent hadden. Het werd een gelijkmatige 18-21 overwinning voor een beter combinerend Hellas. Het AD pikte er vijf spelers uit die hun comeback maakten of als aanwinst werden binnengehaald. 

Advertentie

BERNARD BROEKMANN
De lange schutter stopte bij Hurry-Up, maar werd snel door coach Roestenburg naar Hercules gehaald. Gelet op zijn kwaliteiten kan hij zeker een versterking worden, maar tegen Hellas liep hij er nog wat verloren bij. Met sommige combinaties wist hij geen raad. ,,Ik moet duidelijk nog wennen aan de speelwijze van Hercules. M’n oude vorm is er nog niet. Ik heb pas een paar keer meegetraind. Dit heeft tijd nodig.”

KARIM TAMIM
De sterke cirkelloper en verdediger was gestopt bij topclub Bevo. Om zijn oude club Hellas uit de brand te helpen, ging hij daar aan de slag. Direct bewees de robuuste Hagenaar zijn waarde voor de Hellenen. Sterk in de dekking en voortdurend met dreiging aan de cirkel. Nog een paar kilootjes eraf en de pas 24-jarige Tamim kan zo aanschuiven bij een topclub. ,,Ik ben blij dat ik Hellas, waar ik ooit begonnen ben, kan helpen. Het ging wel lekker. De toekomst? Ik heb nog geen idee over volgend seizoen.”

SEMMY STIGTER
De technisch begaafde hoekspeler had het niet meer naar zijn zin bij Hellas en stapte in de winterstop over naar de concurrent. Hij kreeg meteen een basisplaats, afwisselend als rechteropbouwer en in de hoek. Op beide posities maakte Stigter zich waar. Hij scoorde vijf doelpunten en was zichtbaar in zijn element. ,,Ik voelde me hier direct thuis. Het klikt met de trainer en met die gasten. Nog geen moment spijt. Ik heb lekker gespeeld, maar ik baal dat we verloren hebben.”

Advertentie

MICHEL PRONK
De teruggehaalde keeper achter René de Knegt toonde aan nog over dezelfde kwaliteiten te beschikken als in zijn glorietijd. In 2008 werd hij met Hellas landskampioen. De 35-jarige doelman is nog steeds dankzij zijn manier van opstellen en zijn inzicht een topkeeper. Hij verving De Knegt bij 7-5 en droeg vervolgens in ruime mate bij aan de overwinning van Hellas. ,,Ik heb nog steeds een beetje getraind en keepte in het vierde. Ik heb me beschikbaar gesteld zolang het nodig is. Maar als de beide eerste keepers fit zijn, doe ik weer een stapje terug.”

NICK MASMEIJER
De aanjager van de ploeg moest een jaar revalideren na een zware knieblessure. Het was duidelijk wennen voor de snelle opbouwer die gezegend is met veel techniek en inzicht. Geef hem de tijd en hij wordt weer de centrale speler van Hercules. ,,Ik ben blij dat ik weer in het veld stond, maar mis nog het wedstrijdritme. Dat komt vanzelf wel. Waardeloos dat we hebben verloren. En dan juist tegen Hellas. Maar we komen ze nog twee keer tegen in de degradatiepoule.”

Doelpunten Hercules: Semmy Stigter (5), Boy Koreneef (4), Marc de Vreede (4/2), Jorik Lommen (2), Bernard Broekmann (2) en Nick Masmeijer.

Doelpunten Hellas: Uboo Starrenburg (7), Loek van Bergen en Henegouwen (4), Bernie Vermeer (3), Wessel Coster (2), Karim Tamim, Tim Fennis, Wessel de Groene, Donny Vink en Kevin Hendriks.

AD HAAGSCHE COURANT
Foto: Luc van Leeuwen, Handbalfoto.nl 

 

 

Advertentie