Skip to main content

Stavast weg bij ASV Hamm-Westfalen

By 31 januari 2020Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Ivar Stavast (22) vertrekt per direct bij ASV Hamm-Westfalen. Afgelopen zomer sloot de oud-spelmaker van LIONS aan bij de club uit de tweede Bundesliga.

Advertentie

Reden voor de breuk is volgens de club de afwijzing van Stavast om ervaring op te doen bij een club uit de derde Bundesliga. ASV Hamm-Westfalen, dat meestrijdt om de titel in de tweede competitie in Duitsland, bood de middenopbouwer het tweede speelrecht aan.

Stavast geeft tegengas aan het verhaal in het persbericht: “Ze zouden me een jaar geven om me in het team te spelen en in het twee seizoen zou ik gebruikt worden. Tot januari. Ik kreeg te horen dat ze een opbouwer gingen halen en dat er voor mij geen plek meer was. Dat heeft mijn vertrouwen aangetast.”

Niet eerlijk gespeeld
ASV Hamm-Westfalen wilde Stavast bij laagvlieger in de derde Bundesliga Ahlener SG plaatsen. “Dat is niet mijn ambitie. Dan kan ik ook teruggaan naar Nederland”, is hij eerlijk. “Ik ga rustig nadenken over mijn toekomst.”

Stavast brak door bij LIONS. Met de Limburgers pakte de oud-jeugdinternational meerdere prijzen. De spelmaker maakte onderdeel uit van de 28-koppige voorselectie van Oranje voor het WK.

Foto: FotoReza

Advertentie