Skip to main content

Steijns heeft kampioenspoule nog niet uit haar hoofd gezet

Danee Steijns (22) gelooft in een veel beter jaar voor V&L. De Limburgers hebben de voorlaatste plaats in de eredivisie reeds overgedragen en moeten volgens de cirkelspeelster vanaf aankomende zaterdagavond de weg nog verder omhoog inzetten.

Advertentie

Na een overwinning op hekkensluiter E&O in speelronde twee volgden vijf nederlagen en een remise tegen DSVD voor V&L. “Die verliesreeks kwam wel even binnen. Vorig jaar deden we het tot en met de play-offs hartstikke goed. Er ontstond ook een heel negatieve sfeer in de groep”, aldus Steijns.

Ze is al bezig aan jaar zeven in de hoofdmacht van V&L. De voorgaande vijf seizoenen werkte Steijns met plezier onder Edwin Janssen. Hij vertrok in de lente naar competitiegenoot VZV en opvolger Harold Nusser werd al in de eerste seizoenshelft ontslagen. “De communicatie tussen staf en groep verliep niet soepel.”

Jo Smeets
“De vroege trainerswissel zagen we niet aankomen. Natuurlijk vielen de resultaten tegen, maar als groep hadden we weinig hoop in snelle en goede opvolging”, vervolgt ze. “Geleen ligt heel zuidelijk en wie wil instappen bij een potentiële degradant?”

Advertentie

Het bestuur van V&L verraste met de snelle komst van Jo Smeets. “Een heel rustige trainer die onze jonge groep vertrouwen wil geven. Hij heeft het snelle spelletje van voor de zomer, dat lag ons zo lekker en werden we uiteindelijk vijfde mee, teruggebracht. Jo staat ook open voor onze ideeën. We maken weer goals uit de omschakeling en daardoor groeit het positivisme.” 

Zusje Veerle
Van degradatiezorgen is in Zuid-Limburg geen sprake meer, want V&L pakte in de slotmaand van 2023 vier punten. “Maar natuurlijk was de situatie pijnlijk. Zo had ik de groep in al die tijd nog niet gezien. Dan wordt er ook teveel gepraat. Gelukkig spelen we alweer beter en lachen we weer samen.”

Al enige seizoenen speelt Steijns in het blauw-wit samen met zusje Veerle van 19. “Vorig jaar waren we concurrenten op de linkerhoek, maar nu heb ik een plekje op de cirkel gevonden. Het is leuk dat we in dezelfde ploeg spelen. Thuis gaat het vaak over handbal en nu kunnen we het op hetzelfde team houden. Ik denk dat we elkaar op het veld steunen en ook aanvullen.”

Subtitel
Aanstaande zaterdag opent V&L 2024 met de thuiswedstrijd tegen VZV. Oud-trainer Janssen komt even terug in Geleen. “Een van veel thuiswedstrijden in de tweede seizoenshelft. Vooral daar zie ik ons meer punten pakken dan in 2023. Ik vind dat we moeten blijven vechten voor een plaats in de kampioensgroep. Daar horen we net als vorig jaar thuis. Een serie als in de eerste seizoenshelft moeten we echt voorkomen.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie