Steins en PSG op achterstand in kwartfinale

By 25 april 2024Voorpagina

Het PSG van international Luc Steins is vanavond op een flinke achterstand gekomen in de kwartfinale van de Champions League. In het thuisduel met grootmacht Barcelona werd het 22-30 voor de Spanjaarden.

Bij rust stond het, mede dankzij een sterke Andreas Palicka in het doel van PSG, nog 14-11 voor de thuisploeg. In de tweede helft kreeg de Spaanse verdediging steeds meer grip op de aanval van PSG en kantelde de wedstrijd rap. Twintig minuten voor tijd had Barcelona het duel al gedraaid: 16-17.

In de slotfase probeerde PSG, waar Steins er drie maakte, het onder meer met zeven veldspelers. Ook die tactische oplossing mocht niet baten. Mede dankzij goed keeperswerk van Gonzalo Perez de Vargas liep Barcelona uit naar een voorsprong van zes (19-25) en bouwde die zelfs nog uit tot acht.

De return in Barcelona wordt gespeeld op donderdag 2 mei. Dan wordt duidelijk wie zich plaatst voor de Final4 van de Champions League die begin juni in Keulen gespeeld wordt.