Skip to main content

Steins en PSG weer landskampioen, Karabatic uitgezwaaid

Voor bijna 15.000 toeschouwers is het PSG van Oranjeheer Luc Steins gisteravond voor de tiende keer op rij kampioen van Frankrijk geworden.

Advertentie

In de hoofdstad rekende de koploper af met PAUC Handball: 39-36. Steins scoorde vijf uit zes. Topschutter van de competitiewedstrijd werd cirkelspeler Kamil Syprzak. De Pool vond in de uitverkochte arena tien keer het net.

Na 30 duels heeft PSG één punt meer dan bekerwinnaar Nantes: 55 om 54. Zo zijn Stiens en co geplaatst voor de Champions League.

De slotwedstrijd stond vooral in teken van het afscheid van Nikola Karabatic. Met PAUC Handball op bezoek speelde de 40-jarige opbouwer zijn allerlaatste wedstrijd. Karabatic speelde meer dan 300 interlands voor Frankrijk en pakte in totaal twaalf keer goud waaronder drie maal op de Olympische Spelen.

Landgenoot Steins, die zich onlangs met het Nederlands team plaatste voor het WK, kan na meer dan zestig duels in de benen even op vakantie. Zijn contract bij PSG loopt door en in de zomer krijgt de Limburger gezelschap van Dani Baijens.

Foto: FotoReza

Advertentie