Skip to main content

Steins en Richardsson babbelen wat af

By 2 november 2021Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Tijdens de ochtendtraining van de Oranjemannen op Papendal hield Luc Steins het na de warming-up voor gezien. Het waren de kaken van de spelmaker van PSG die in beweging kwamen.

Advertentie

Na het Champions League-duel in Polen tegen Vive Kielce en competitiewedstrijd van PSG met PAUC Handball in de Provence heeft Steins zich in eigen land gemeld bij de nationale ploeg. In het weekend oefent Oranje in Trondheim tegen Noorwegen en Denemarken. Steins spaart zijn lichaam nog even.

Even meehobbelen en daarna even van het parket. De hartslag van de Limburgse spelmaker bleef laag. Toch had Steins het druk met zijn bondscoach.

In overleg
Erlingur Richardsson en de middenopbouwer van PSG babbelden vanochtend wat af. Waar achttien spelers ruim de tijd namen voor aanval-dekking, hield de IJslandse bondscoach zich vooral met Steins bezig. Bijna een uur lang waren de twee in overleg.

Het waren positiegenoten van Steins Dani Baijens en Florent Bourget, die afgelopen weekend in de BENE-League in het tenue van Volendam dertien keer scoorde, die het aanvalsspel leidden. Assistent Edwin Kippers hield een oogje in het zeil. Maar zelden bemoeide Richardsson zich met het spel.

Over twee maanden
Parijs moet even wachten. Eerst gaat bij Steins en consorten de focus op de aantrekkelijke oefenstage in Trondheim waar Nederland zich met de top van Europa mag meten. Over twee maanden is bijna de start van het EK in Hongarije. Daarvoor nog een drukke competitiemaand en clubrondes in Europa.

Advertentie