Skip to main content

Steins en Smits naar Final4 Champions League

Internationals Luc Steins en Kay Smits hebben zich geplaatst voor de Final4 van de Champions League. SC Magdeburg en PSG wonnen vanavond de terugwedstrijd in de kwartfinale en kwalificeerden zich daarmee voor het finaleweekend.

Advertentie

Het heenduel tussen het Poolse Wisla Plock en SC Magdeburg was in een gelijkspel geëindigd en met het uitvallen van de IJslandse sterspeler Gisli Kristjansson werd het er in Duitsland niet gemakkelijker op voor de ploeg van Smits. In eigen huis kon de nummer twee van de Bundesliga in de slotfase echter wel een gaatje slaan dat uiteindelijk beslissend bleek: 30-28.

Player of the Match
Met maar liefst veertien doelpunten uit zestien pogingen was Smits opnieuw erg belangrijk voor SC Magdeburg. De Limburger werd verkozen tot Player of the Match. Voor SC Magdeburg is het 21 jaar na het winnen van de Champions League voor het eerst dat de ploeg zich plaatst voor de Final4 in Keulen.

In navolging op Smits kan ook collega-international Steins een ticket naar Keulen boeken. PSG, dat uit in Kiel al een voorsprong van vier had meegenomen (27-31), liet zich in eigen huis niet meer verrassen: 32-29. Met vijf uit vijf was ook de spelmaker van Oranje goud waard voor zijn ploeg.

De overige returns in de kwartfinales Kielce – Veszprém en Barcelona – GOG vinden morgen plaats. De Final4 wordt in het weekend van 17 en 18 juni gespeeld in Keulen.

Foto: FotoReza

Advertentie