Skip to main content

Steins krijgt Kiel stil

In Kiel heeft het PSG van Oranjeheer Luc Steins gisteravond een belangrijke overwinning in Europa geboekt. De Limburger gidste de gasten naar de zege op de koploper van de Bundesliga (27-31) waardoor de weg naar de Final4 van de Champions League open ligt voor de Franse topclub.

Advertentie

Al vaker werden THW Kiel en PSG de afgelopen jaren in de kwartfinale van het kampioenenbal aan elkaar gekoppeld. In de eerste helft in Noord-Duitsland hielden beide teams elkaar dan ook in bedwang (12-13).

10000 fans
Meer dan 10000 fans zagen Steins vanuit het midden PSG de weg leiden. Na 23-24 sloegen de bezoekers, tevens koploper in eigen land, een gaatje (23-27). Vaker dan eens was Steins met de bal in de hand belangrijk voor PSG. Na een overtreding op de spelmaker kreeg Henrik Pekelder direct rood.

In een uur tijd pikte de international ook nog eens drie goals mee. Zo neemt PSG een marge van vier mee naar Parijs. Over een week komt THW Kiel op bezoek in de Franse hoofdstad.

Kay Smits
Ook landgenoot Kay Smits heeft zicht op het finaleweekend van de Champions League. In Polen tegen Wisla Plock speelde SC Magdeburg gelijk: 22-22 (9-12). Smits scoorde in de eerste kwartfinale zes keer.

Foto: FotoReza

Advertentie