Skip to main content

Steins met overtuiging door in Coupe de France

Door Montpellier met grote cijfers aan de kant te zetten heeft international Luc Steins met PSG de halve finale van de Coupe de France bereikt.

Advertentie

In Parijs eindigde de partij in de kwartfinale gisteravond in liefst 41-24. Bij rust was het verschil al tien treffers (19-9).

Drie uit drie
Montpellier is niet de minste ploeg in Frankrijk. De bekeropponent van koploper PSG staat in de reguliere competitie op plaats vier. Ook staat Montpellier in de kwartfinale van de Champions League waar Vive Kielce wacht. PSG moet in het kampioenenbal langs THW Kiel komen om de Final4 te bereiken.

Steins maakte gisteravond in het tenue van PSG drie uit drie. Ook gaf de spelmaker van Oranje twee mooie assists. Een welkom resultaat voor Steins, want afgelopen weekend zag hij in Eindhoven een WK-ticket in rook opgaan.

Vincent Gerard
Grote man bij PSG was goalie Vincent Gerard. De doelman kwam bij de laatste acht van de Coupe de France tot negentien stops (49 procent). Andere ploegen in de halve bekerfinale van Frankrijk zijn HBC Nantes, Fenix Toulouse en Chartres.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie