Skip to main content

Stekker na handjevol speelrondes uit competitie

Competitiehandal is de aankomende periode niet mogelijk. Dat is de conclusie na de persconferentie van het kabinet en de gepresenteerde, meer strikte, maatregelen.

Advertentie

Jeugd tot en met 17 jaar mag in teamverband blijven trainen. Dit is in de gedeeltelijke lockdown niet toegestaan voor senioren. Sporten mag maximaal met vier volwassenen op anderhalve meter afstand van elkaar.

Na een aantal speelrondes gaat tot en met 10 november tevens de stekker uit de competitie. De hele amateurtak, ook de BENE-League en eredivisie, komt voor onbepaalde tijd stil te liggen. Het kabinet maakt alleen een uitzondering voor de eredivisie en eerste divisie binnen de voetbalsport.

In maart
Ook in maart kwam de competitie door de uitbraak van het coronavirus en de daaropvolgende intelligente lockdown stil te liggen. Toen besloot het NHV na een aantal weken de zaalcompetitie niet meer uit te spelen en geen kampioenen, promovendi en degradanten aan te wijzen. In de lente mocht de jeugd buiten weer starten met trainen.

Na de HandbalNL League, die door positieve tests ook niet vlekkeloos verliep, is de BENE-League afgelopen weekend officieel van start gegaan. Alleen Initia Hasselt – Achilles Bocholt en AtomiX – Tongeren ging door. De eredivisie voor mannen en vrouwen was slecht respectievelijk drie en vier speelrondes oud.

Tenminste vier weken
De gedeeltelijke lockdown duurt tenminste vier weken. Het kabinet gaat over twee weken evalueren. Het besmettingscijfer moet omlaag.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie