Skip to main content

Stelling: Het is zonde dat door de BENE-League er veel minder aantrekkelijke affiches tussen Nederlandse club zijn

By 16 februari 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

In de nieuwste podcast van Handbal Inside wordt de invoering van de BENE-League besproken. Het niveau van de landelijke top-6 is omhoog gegaan, stelt gast Ivo Steins. Host Stijn Steenhuis wil stiekem meer aantrekkelijke affiches tussen Nederlandse clubs zien.

Advertentie

“Als verhalenmaker heb ik gesmuld in de beker van affiches als Hellas – Aalsmeer en ook BFC – LIONS. Daar komt best veel publiek op af. Is het niet zonde dat, dat soort wedstrijden er niet veel minder zijn?”, vraagt Steenhuis. “Is voor een fan het ook niet veel minder interessant als Eupen op bezoek komt in Sittard?”

Eerder instromen in de beker
BENE-Leagueveteraan Steins is resoluut: “Ik denk dat het leuker is als het 30-31 wordt dan 40-18. Zo’n derby is leuk en misschien moeten we eerder instromen in de beker. Dat zou je kunnen doen.”

Sinds 2014 komen de beste ploegen van Nederland en België niet meer uit in de eigen eredivisie, maar de BENE-League. Ook in de HandbalNL League komen ploegen als Bevo en DFS Arnhem niet tegen.

Handbal veel te klein
Sidekick Bobby Schagen is het eens met Steins en pareert de stelling. ” Alsof de bezoeker in Volendam het boeit of hun team tegen Eupen of LIONS hoeft. Het is niet zo dat als er Belgen komen er niemand komt kijken. Daarvoor is handbal veel te klein.”

Foto: FotoReza

Advertentie