Sterk slotkwartier VZV in Noord-Macedonië, HandbaL Venlo nog kansrijk

By 13 november 2021Buitenland, Voorpagina

Door met tien doelpunten verschil in Noord-Macedonië te winnen heeft VZV goed zicht op de laatste zestien van de EHF European Cup. Tegen WHC Vardar kenden de bezoekers uit Noord-Holland een heel productief slotkwartier: 25-35.

In de eerste helft kon WHC Vardar VZV nog bijbenen: 17-18. Na de pauze sloeg de formatie van Rolf Schulte pas na 24-26 toe.

De marge werd in de laatste minuten van de partij vergroot naar tien goals waardoor VZV er met het terugduel over een week op eigen bodem in het verschiet uitstekend voor staat. In Noord-Macedonië scoorde Esma Staal liefst elf keer. Ook goalie Amber Zomerdijk was in vorm. Net als rechterhoekspeelster Romé Steverink die zeven keer raak prikte.

Titelhouder Costa del Sol Malaga
Geen overwinning voor Quintus. In Spanje gingen de Heulse eredivisionist in de derde ronde van de EHF European Cup na de pauze stevig ten onder. Titelhouder Costa del Sol Malaga zegevierde met 37-23 (11-10). De tweede partij is morgen al, opnieuw in Spanje.

HandbaL Venlo moet over een week een kleine nederlaag wegpoetsen om de achtste finale van het Europese bekertoernooi te bereiken. Thuisploeg LK Zug klopte vanavond in Zwitserland de koploper van de eredivisie nipt: 25-23.

Demi Smolenaers
Na 13-13 bij rust werd het na 23-19 nog even spannend. De achtste van Demi Smolenaers betekende de 24-23. In de slotminuut konden de dames van trainer/coach Robin Gielen het gelijkspel niet uit het vuur slepen.

De return is over zeven dagen in Venlo. Dan moet HandbaL Venlo met drie treffers of meer winnen om actief in Europa te blijven.