Sterke comeback Volendam in eigen huis

Na de eerste helft leek het er niet op, maar Volendam heeft vanmiddag toch afgerekend met het Belgische Hubo Handbal. Het BENE-Leagueduel eindigde in 31-29 voor de thuisploeg.

In Noord-Holland kwamen de gasten waar Peter Portengen op de bank zit met 8-13 voor. Robin Nagtegaal en Pieter van der Velden vanaf zeven meter verkleinden de achterstand van Volendam vlak voor rust tot 12-14.

McClelland en Baijens
Ook in het derde kwartier van de clash in het vissersdorp bleef Hubo Handbal aan de goede kant van de score. Vijftien minuten voor tijd viel de gelijkmaker (24-24) waarna Volendam-doelman Craig McClelland een aantal keer reddend optrad.

Aan de overkant vonden achtereenvolgens Jordy Baijens, Tim Roefs, Jelmer de Vries en weer Baijens het net. Het gaatje van drie (30-27) gaf Volendam in de sfeervolle sporthal Opperdam niet meer uit handen.

Top-4
Met nog drie speelrondes te gaan is het gat tussen Volendam en nummer vier op de ranglijst Sporting Pelt twee punten. In maart speelt de top-4 tijdens het finaleweekend om de BENE-Leaguetitel.