Skip to main content

Stet vermaakt zich bij Velo: “De ploeg is bijzonder hecht”

De vermakelijke verrassing van het eerste half jaar in de eredivisie is het Velo van Nico Stet (71). In Wateringen kijkt de ervaren trainer/coach zijn ogen uit. “Iedereen is zó vriendelijk hier.”

Advertentie

Als nummer twee van de eerste divisie is Velo gepromoveerd. Last van plankenkoorts lijkt de Zuid-Hollandse nieuwkomer niet te hebben, want na elf wedstrijden hebben de vrouwen van Stet al twaalf punten. “We hebben al even vierde gestaan, hè. Ik had niet verwacht het zo naar mijn zin te hebben”, is Stet uitgelaten.

Nog voor een nadere kennismaking met de samenstelling van de ploeg, eerst even over Stet. Met Hellas heeft hij alle hoofdprijzen al weten te winnen. Voor de start van het nieuwe seizoen kwam Velo bij de gewiekste oefenmeester uit. “Ik ben een Hellas-man en had niet verwacht het bij een andere club zo leuk te hebben. Iedereen is zó vriendelijk hier. Het is zelfs een eer voor me!”

Een warm bad
De eredivisie barst van het talent. Bij Velo spelen meer oudere spelers. Stet: “Het is een mix van jonge speelsters die nog veel moeten leren en jonge vrouwen die bij bijvoorbeeld een andere club al hebben meegedraaid. Zo hebben we ons in de zomer weten te versterken met Talisa van Bergen en Henegouwen-Groen (VOC), Angelique van Duijvenbode (Quintus) en Maud Schuit (Hellas). Heel goed werk van Henk Baggerman en Anita Huf, want het was in mijn ogen ook nodig. Van die clubmensen die op een heel fijne manier meedenken.”

Advertentie

“De ploeg is bijzonder hecht”, legt Stet uit. “Na een lange tactische training op donderdag blijven de meiden gezellig in de kantine hangen. Aan het eind van iedere maand neemt een jarige gebak mee. Een warm bad. Ik heb dat nog niet zo meegemaakt. Echt onwijs leuk.”

Doelpuntenmachine Riepe
Met Carmen Riepe (30) heeft Velo, de nummer vijf op de ranglijst, een van de topschutters van de eredivisie in huis. “In de tweede divisie en ook eerste divisie scoorde zij ook tien keer per wedstrijd, maar dan valt dat niet zo op. Een dame die ons met haar goals vaak helpt. Mooi, hè?”, vervolgt hij. “Technisch en tactisch probeer ik de meiden wat bij te brengen. Daar valt winst te behalen.”

De eerste maanden in de eredivisie smaken naar meer in Wateringen. “Je wilt na zo’n goede start niet voortkabbelen. Er moet een plan voor volgend seizoen komen”, is Stet stellig. Hij vindt Velo te sterk om nog in degradatienood te komen. “Ik denk dat de groep in de zomer breder moet. Niet dit jaar, maar vanaf de zomer. Nu is verdere aanvulling nog geen noodzaak. Dat gaat ten koste van de harmonie. Het moet stap voor stap. Velo moet de tijd krijgen te groeien dan zie ik de club een gevaarlijke hoogvlieger op het hoogste niveau worden.”

Drie seizoenen
Tot slot: blijft Stet in die spannende toekomst in Wateringen? “Het management van Velo wil dat ik drie seizoenen volmaak. Dat zou voor mij geen straf zijn.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie