Skip to main content

Stichting THZL vraagt faillissement voor landskampioen aan

By 20 februari 2024BENE-league, Competities, Voorpagina

Dertien dagen na de verloren rechtszaak tegen oud-speler Joao Jacob Ramos heeft stichting Top Handbal Zuid-Limburg (THZL) het faillissement van landskampioen LIONS aangevraagd.

Advertentie

De rechter stelde de Portugees in het gelijk. Ramos krijgt 50.000 euro van THZL en dat geld heeft de stichting niet. Vorige week legde de voormalig linkeropbouwer van LIONS al beslag op de rekening van THZL.

In persbericht van de stichting is te lezen: “Na zorgvuldige overwegingen en grondig juridisch advies heeft stichting Top Handbal Zuid-Limburg besloten om het faillissement aan te vragen. Dit besluit is genomen nadat het duidelijk werd dat er geen andere mogelijkheden waren gezien de uitdagende financiële situatie waarin de stichting verkeert.”

Arbeidsovereenkomst?
Ramos raakte in januari 2023 ernstig geblesseerd waardoor hij ongeveer een jaar niet in actie kon komen. LIONS bood hem een andere rol aan met een lagere financiële vergoeding, maar volgens de Portugees werd daarmee zijn arbeidsovereenkomst na negen seizoenen in de Zuid-Limburgse hoofdmacht onwettelijk beëindigd.

Advertentie

“De betrokkenen waaronder spelers, staf, fans, supporters, sponsoren, stakeholders, leveranciers en vrijwilligers zijn zich bewust van de ernstige emotionele impact die dit besluit met zich meebrengt”, is verder in het persbericht te lezen.

Vier keer Nederlands kampioen
Ondanks het faillissement is de wens van LIONS, de huidige nummer drie van de BENE-League en kwartfinalist in de beker, om voorlopig te blijven deelnemen aan wedstrijden gedurende het lopende seizoen 2023/2024. De Limburgse fusieclub voert hierover overleg met het Nederlands Handbal Verbond en de BENE-League. Ook de curator speelt hierin een belangrijke rol.

In de lente van 2023 werd LIONS voor de vierde keer sinds 2008 Nederlands kampioen. Ook wisten de wit-gouden in die periode twee maal de BENE-League te winnen en de beker en Supercup gingen drie keer mee naar Sittard/Geleen.

Kwartfinale
Het bekerduel bij de laatste acht van vanavond tussen LIONS en Hurry-Up gaat vooralsnog gewoon door. De Limburgers verloren zaterdagavond het competitieduel in Zwartemeer met 31-28.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie