Skip to main content

“Straks ga ik weer van iedere minuut genieten”

Sander Visser (23) zit op de helft van een intense revalidatieperiode. De rechterhoekspeler van HSG Nordhorn-Lingen moet na een kruisbandblessure van ver komen.

Advertentie

In oktober 2022 ging het mis voor Visser. “Ik woon dit seizoen weer even bij mijn ouders in Eemnes. Een heel andere sitautie en ver weg van de ploeg. Natuurlijk mis ik het samenzijn met mijn collega’s”, opent hij het gesprek. Binnen de lijnen liep hij veel schade in de knie op.

Niet meer dagelijks op de vloer, maar in de auto naar Almere. “Ik revalideer bij VeelBeter. Rick de Neve is mijn fysiotherapeut. Vijf maanden in de praktijk verder ben ik alweer aan het hardlopen en springen. Steeds kleine overwinninkjes.”

Van ver
“Ik moest het van ver halen”, biecht Visser op. “In de eerste weken vond ik alles kut. Geduld heb ik moeten opbrengen. Nu ik dat heb ingezien probeer ik vooral te voorkomen dat het nog eens gaat gebeuren.”

Advertentie

“Waar ik voorheen wel eens baalde van maar vijf minuten speeltijd, ben ik tijdens mijn revalidatieperiode gaan inzien dat ik ook daar blij mee moet zijn. Het is mijn beroep en ook nog eens heel leuk”, vertelt hij vanuit eigen land. “Voor alle thuiswedstrijden van mijn club ga ik naar Duitsland. Zo blijf ik in contact.”

Kijken bij Kwiek
Vanuit Eenmes heeft Visser opeens meer tijd voor familie en vrienden. “Een voordeel van de vervelende situatie”, aldus de linkspoot. “Zo heb ik een marketingstudie afgerond. Ook voel ik me door de gerichte kracht- en carxdiotraining fitter. Er is tijd voor andere zaken vrij gekomen die ik probeer te benutten. Ik kan vaak kijken bij mijn vriendin Jessica die bij eredivisionist Kwiek uit Raalte speelt.”

Een heel seizoen ontbreekt Visser in de tweede Bundesliga. “In februari heeft de club aangegeven na de zomer met me te willen doorgaan. Door een optie in het contract konden ze van me af, maar daar hebben ze niet voor gekozen. Dat geeft veel vertrouwen en vind ik ook netjes. Ik hoop aan het begin van het nieuwe seizoen weer bij de jongens aan te sluiten.”

Publiek horen juichen
Het mikpunt van Visser is dan ook helder: “Ik wil weer onderdeel uitmaken van het teamproces en het publiek horen juichen als ik scoor. Als ik het Nederlands team afgelopen week aan het werk zie kan ik bijna niet stilzitten. Ik wil sterker terugkomen. Straks ga ik weer van iedere minuut genieten.”

Advertentie