Skip to main content

Stuivertje wisselen om promotieplek in tweede Bundesliga

ASV Hamm-Westfalen en HSG Nordhorn-Lingen maken zich op voor een nek-aan-nekrace om promotie naar de Bundesliga. Nordhorn verloor dit weekeinde het topduel met VfL Gummersbach, terwijl Hamm in de slotminuut een nipte uitzege boekte.

Advertentie

Mede dankzij een doelpunt van Dani Baijens vijftig seconden voor tijd kon ASV Hamm-Westfalen dit weekeinde belangrijke punten bijschrijven in de strijd om promotie. Hamm won met 30-31 de uitwedstrijd bij VfL Eintracht Hagen dat in de slotseconde nog een penalty miste. Oranjeheer Baijens was goed voor zeven doelpunten.

HSG Nordhorn-Lingen
Door de zege van Hamm stond HSG Nordhorn-Lingen een dag later onder druk in het topduel met VfL Gummersbach. In de eerste helft (17-15) kon Nordhorn de koploper nog goed partij bieden, maar uiteindelijk werd er toch ruim verloren: 35-25. Patrick Miedema was goed voor één doelpunt.

De nederlaag van Nordhorn betekent dat de promotiestrijd weer een stuk spannender is geworden. Hamm staat door de overwinning op Hagen nu op plek twee, met één punt meer dan Nordhorn. Hamm heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

De bovenste twee teams in de tweede Bundesliga promoveren direct. VfL Gummersbach, waar Anel Mahmutefendic werkzaam is als assistent-coach, kan promotie met negen punten voorsprong bijna niet meer ontgaan.

TuS Ferndorf
Mede dankzij maar liefst elf doelpunten van Rutger ten Velde heeft TuS Ferndorf iets meer lucht gekregen in de strijd tegen degradatie uit de tweede liga. Door de thuiszege op Eulen Ludwigshafen (32-24) staat Ferndorf nu drie punten boven de streep.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie