Skip to main content

Stuntploeg Oostenrijk viert punt tegen Duitsland

By 20 januari 2024Voorpagina

Ook thuisland Duitsland heeft Oostenrijk niet kunnen vloeren. Door de 22-22 (11-12) staat de ongeslagen stuntploeg tweede in hoofdgroep 1 en lonkt de halve finale van het EK.

Advertentie

Twee keer stond Oostenrijk vanavond meerdere goals voor. Bij 8-11 en 18-22. In de slotfase scoorde de formatie in het wit, eergisteren te sterk voor Hongarije, tien minuten lang niet en stelde Christoph Steinert een halve minuut voor tijd een punt voor Duitsland veilig.

Constantin Möstl
Met zeventien reddingen werd de Oostenrijkse doelman Constantin Möstl over de grens uitgeroepen tot ‘MOTM’. Door bijna de helft van de schoten van het thuisland te keren hielp de 23-jarige Oostenrijk aan de goede kant van de score.

Eerder speelde Oostenrijk al gelijk tegen Kroatië en Spanje. Waar Frankrijk in hoofdgroep 1 op de volle zes punten staat volgt de ploeg van topschutter Nikola Bylik, vijf keer raak vanavond, op vier punten. Hongarije en Duitsland staan op drie.

Top-4 tegen elkaar
Overmorgen is om 18:00 Frankrijk – Oostenrijk. Ook treffen achtervolgers Duitsland en Hongarije elkaar (20:30). De top-2 van iedere hoofdgroep schaart zich bij de laatste vier van het Europees kampioenschap.

Foto: FotoReza

Advertentie