Skip to main content

SU Neckarsulm boven de streep, opvolger Aalderink al aangesteld

By 13 februari 2023Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Door de tweede competitiezege op rij staat het SU Neckarsulm van interim-coach Mart Aalderink boven de streep. Op zaterdagavond ging VfL Waiblingen door de knieën: 29-25.

Advertentie

De thuisoverwinning van SU Neckarsulm kreeg na rust vorm. Na 15-14 halverwege liep de formatie van Aalderink uit naar 24-18.

Bij opponent VfL Waiblingen moest trainer/coach Thomas Zeitz toezien hoe de punten uiteindelijk naar de SU Neckarsulm gingen. Uitgerekend Zeitz wordt in de zomer de opvolger van Aalderink. Zijn komst is vorige week in verschillende kranten in Duitsland bekengemaakt.

Amber Verbraeken
Namens de thuisploeg scoorde Amber Verbraeken tijdens het degradatieduel vijf uit vijf. Cirkelspeler Sharon Nooitmeer maakte met de hekkensluiter van de Bundesliga op bezoek vier doelpunten.

De formatie van Aalderink staat twaalfde en houdt SV Union Halle-Neustadt en VfL Waiblingen onder zich. De landgenoot, oud-hoekspeler van Hurry-Up, maakt het seizoen in de Bundesliga af en gaat op zoek naar een volgende club.

HSG Bensheim/Auerbach
Ook in speelronde veertiende op het hoogste niveau in Duitsland: een uitzege van HSG Bensheim/Auerbach. De gasten versloegen gisteren TSV Bayer 04 Leverkusen: 27-29. Dionne Visser en Lynn Kuipers scoorden ieder drie keer.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie