Skip to main content

Sublieme Housheer wijst Odense Håndbold de weg naar finale

Odense Håndbold heeft zich gisteravond geplaatst voor de finale om de Deense landstitel. Met een sublieme Dione Housheer (foto) binnen de lijnen werd het tegen København Håndbold 34-24.

Advertentie

De rechteropbouwer van Oranje scoorde negen keer. Al haar schotpogingen voor de thuisploeg gingen binnen en ook gaf Housheer acht assists. De linkspoot is bezig aan haar laatste weken bij de Deense topploeg, want Housheer sluit in de zomer samen met teamgenoot Bo van Wetering aan bij Györ uit Hongarije.

Molenaar en Schanssema
In de rust was het verschil tussen beide poulegenoten slechts drie doelpunten (16-13). Namens København Håndbold maakte Kim Molenaar er twee en landgenoot Bianca Schanssema kwam na de pauze even onder de lat te staan.

Ook Van Wetering (drie goals), Larissa Nusser en Nikita van der Vliet deelden door te scoren mee in de feestvreugde bij de thuisploeg. In de eindstrijd treft Odense Håndbold titelhouder Team Esbjerg. Met nog één speelronde te gaan in de nacompetitie is ook de koploper van groep A niet meer bij te halen door de concurrentie.

Laatste acht van Europa
Bij de Deense kampioenskandidaten gaat de focus eerst op de Champions League. Waar de oranje-witten aanstaand weekend een achterstand van vier treffers op SG BBM Bietigheim moeten goed maken, verdedigt Team Esbjerg in de return in de kwartfinale van het kampioenenbal één goal voorsprong op Ferencvaros.

Foto: FotoReza

Advertentie