Skip to main content

Succes in Champions League voor Metz Handball en Team Esbjerg

Metz Handball en Team Esbjerg gaan met nog twee duels te gaan in de hoofdfase van de Champions League aan kop in poule A. De teams met Nederlandse inbreng hebben afgelopen weekend een gaatje geslagen.

Advertentie

Metz Handball boekte een belangrijke zege in Rusland. Tegen belager Rostov-Don bleef de formatie van Manu Mayonnade, bondscoach van de Oranjedames, overeind. Na 11-11 werd het 24-29 voor de gasten uit Frankrijk.

Namens Rostov-Don was Lois Abbingh, die in de zomer verkast naar Odense HC, goed voor die treffers. Bij Metz Handball kwamen Martine Smeets en Ailly Luciano ieder twee keer tot scoren.

Acht goals
In hoofdgroep A is de tweede plaats voor Team Esbjerg. De Deense landskampioen zette in eigen huis Vipers Kristiansand opzij. Mede door acht goals van Estavana Polman werd het 35-30 voor Team Esbjerg.

Pittig
De hoofdfase van het kampioenenbal telt nog twee speelrondes. De top-4 van iedere groep plaatst zich voor de kwartfinale van de Champions League. De vier winnaars van die ronde kwalificeren zich voor het finaleweekend.

Met FTC-uit en Metz Handball dat de laatste speelronde op bezoek komt in Denemarken is het resterende programma van Team Esbjerg pittig te noemen.

Advertentie