Moedig Borhave verliest in Amsterdam van Succes Schoonmaak/VOC

By 23 september 2016Eredivisie

Donderdagavond stond de uitgestelde eredivisiewedstrijd VOC – Borhave op het programma. Voor de Bornse ploeg de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen. In sporthal Elzenhagen verloor de Twentse formatie met 33 – 22 van de vice-landskampioen.

Daar waar VOC snel, gevarieerd en trefzeker speelde, wist Borhave zich door compact en geconcentreerd verdedigingsspel te onderscheiden. Rustig werden de aanvallen opgezet en de vrije speelster gezocht en gevonden. Daardoor bleef het een wedstrijd waarin VOC haar status duidelijk maakte en Borhave aantoonde geen eendagsvlieg te willen zijn. Na dertig minuten spelen stond het 17 – 10.

Niet gewonnen geven
Na rust waren de verhoudingen niet anders. VOC was duidelijk de betere ploeg, maar de formatie van Philips wilde zich niet gewonnen geven. De achterstand liep op tot tien doelpunten, maar daar bleef het ook bij in de hoofdstad. Borhave spaarde in de slotfase Eline Legtenberg vanwege een lichte blessure.