Skip to main content

Succesnummers Steins en Smits gaan historisch weekend tegemoet

By 16 juni 2023Buitenland, Voorpagina

Aanstaand weekend start voor Nederland het meest bijzondere finaleweekend van de Champions League, want liefst twee landgenoten maken kans op de Europese hoofdprijs. Dat zijn Limburgers en voormalig clubgenoten Luc Steins (28) en Kay Smits (26).

Advertentie

Steins en Smits hebben zich met respectievelijk PSG en SC Magdeburg geplaatst voor de Final4 van het kampioenenbal. Het circus in Keulen, in de arena kunnen meer dan twintigduizend fans, start morgenmiddag.

Om 18:00 neemt Steins het met PSG op tegen het Kielce. De opponent wilde een jaar geleden nog ver gaan om de middenopbouwer uit Voerendaal naar Polen te halen, maar Steins besloot bij PSG te verlengen. Beide teams pikten enkele weken geleden in eigen land de landstitel op.

Coronavirus
Het is voor het eerst dat Steins, verkozen tot MVP van de Franse eredivisie, zich gaat laten zien in de Final4. Door het coronavirus ontbrak de spelbepaler eind 2020 in het finaleweekend. PSG werd toen vierde, THW Kiel eerste.

Advertentie

Het SC Magdeburg van Smits is dit jaar de Duitse kanshebber op de Europese beker. Zaterdagmiddag om 15:15 moet de runner-up van de Bundesliga langs de titelhouder in de Champions League: Barca. De Spanjaarden versloegen een jaar geleden Kielce.

Huidige topschutter
De rechteropbouwer van Oranje maakte dit Champions League-jaar al 78 goals. Daarmee mag Smits zich de topschutter van SC Magdeburg in het kampioenenbal noemen. Ook in Duitsland is hij met bijna 200 doelpunten de meest productieve speler van SC Magdeburg gebleken.

Tussen 2014 en 2016 speelden Steins en Smits samen in het vlaggenschip van LIONS. Toen werd de fusieclub twee keer Nederlands kampioen en ook ging de BENE-Leaguetitel en beker een keer naar de ploeg van succesnummers Steins en Smits. Ook maakte het tweetal in het tenue van de nationale ploeg de eindtoernooien in 2020, 2022 en 2023 mee.

Ziggo Sport Docu
Nooit eerder deden twee Nederlanders mee aan de Final4 van de Champions League. Tel daarbij op dat Steins en Smits bij hun club een flinke stempel op het spel drukken en de conclusie is dat het een historisch weekend wordt.

Ziggo Sport heeft de rechten van de Final4 van de Champions League. De sportzender laat de partijen op zaterdag zien op Ziggo Sport Docu.

Foto: FotoReza

Advertentie