Skip to main content

Succestrainer Bouwer: “Wat we heel goed hebben gedaan is een programma neerzetten”

Bert Bouwer (70) is voor de vierde keer op rij kampioen met Aalsmeer geworden. De trainer/coach van de Noord-Hollanders verklapt tegenover NH Sport de sleutel tot het succes.

Advertentie

In 2018 werd Bouwer voor het eerst Nederlands kampioen met Aalsmeer. Afgelopen zondag toonde de titelhouder zich tegen Volendam de veel betere partij (34-20) en mocht na twee duels opnieuw de schaal omhoog houden. Bouwer: “Nee, ik heb nog nooit zo’n makkelijke finale gespeeld.”

Vink en De Knegt
“Wat we heel goed gedaan hebben is een programma neergezet”, gaat de succescoach van Aalsmeer verder over de afgelopen jaren. “Dat iedereen hier wil handballen, omdat er een goede opleiding is.”

Zo heeft Aalsmeer spelers als Donny Vink, René de Knegt en Rob Jansen weten te halen. Zij hebben de afgelopen jaren een mooie rol in de succesreeks gehad.

Aantrekkingskracht
“Dan krijg je aantrekkingskracht. Er gaat zo min mogelijk weg en je ziet veel jonge jongens komen”, besluit Bouwer. Ondanks fraaie aanbiedingen na het EK is Samir Benghanem in de bloemenstad gebleven. Ook spelmaker Vaidas Trainavicius wil niet weg uit Aalsmeer.

Ook aankomend seizoen staat de landskampioen er weer goed voor. Alleen Nils Dekker heeft besloten te stoppen. Jeffrey Boomhouwer (Bergischer HC), Dennis Vesters (Houten) en Hidde van Oorschot (Quintus) hebben voor het plan van Bouwer en assistent Wai Wong gekozen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie