Skip to main content

Succesvolle avond landgenoten in Bundesliga

Meerdere landgenoten hebben gisteravond in Duitsland twee belangrijke punten gepakt. TBV Lemgo klopte in eigen huis promovendus ThSV Eisenach.

Advertentie

De partij met de nummer voorlaatst van de Bundesliga ging met 26-24 naar TBV Lemgo. Door de thuisoverwinning stijgen de blauw-witten voor even naar de tiende plaats.

Schagen en Houtepen
Na 14-11 halverwege kwamen de bezoekers bij 16-17 voor. Na 22-22 en 25-24 maakte TBV Lemgo tien tellen voor het eind de bevrijdende treffer. Bobby Schagen (vier doelpunten), Thomas Houtepen (drie, foto) en Niels Versteijnen scoorden voor de winnende partij. Het drietal staat op de EK-lijst met 35 internationals.

Ook winst voor doelman Bart Ravensbergen. De club van de Oranjeheer Frisch Auf Göppingen versloeg nieuwkomer en hekkensluiter HBW Balingen-Weilstetten met 32-28 (13-10). Ravensbergen stond 50 minuten onder de lat en kwam tot negen stops (28 procent).

Positie veertien
Met elf punten bezet Frisch Auf Göppingen positie veertien op het hoogste niveau in Duitsland. ThSV Eisenach (zeven punten) en HBW Balingen-Weilstetten (vijf) staan in de degradatiezone.

Foto: FotoReza

Advertentie