Skip to main content

Succesvolle avond voor landgenoten in Bundesliga

Alle landgenoten hebben gisteravond in de Duitse Bundesliga aan het langste eind getrokken. Zo boekte het Nederlands getinte TBV Lemgo een thuiszege.

Advertentie

Met Thomas Houtepen voor het eerst op het wedstrijdblad van de hoofdmacht wisten de blauw-witten in eigen huis HSG Wetzlar te verslaan. Na 16-14 bij rust werd het 34-29 voor TBV Lemgo.

Rechteropbouwer Niels Versteijnen was gisteravond bij tien goals betrokken. Hij maakte er vijf en gaf ook vijf assists. Ook Bobby Schagen (twee doelpunten) en invaller Niko Blaauw (foto) vonden tegen HSG Wetzlar het net.

Mahmutefendic en Jansen
Ook twee punten voor Dani Baijens en HSV. Met de vorige werkgever van de Rotterdammer op bezoek ASV Hamm-Westfalen werd het 32-25 (16-12) voor de formatie uit Hamburg. Baijens scoorde één keer.

Tot slot een uitoverwinning voor het VfL Gummersbach van assistent Anel Mahmutefendic en Tom Jansen. De promovendus was op de vloer van HC Erlangen op schot: 31-37 (15-19). Jansen, bij Oranje positiegenoot van Versteijnen, prikte één keer raak. Ook gaf de linkspoot vier beslissende passes.

WK
Tot en met kerst draait de Bundesliga op volle toeren. Daarna staat de topcompetitie door het WK in Polen en Zweden enkele weken stil.

Foto: FotoReza

Advertentie