Skip to main content

Succesvolle doorstart Steenbakkers en Rijks bij HandbaL Venlo

By 9 december 2019Eredivisie, Voorpagina

HandbaL Venlo is nog altijd de hete adem in de nek van koploper en landskampioen VOC. Bij de Noord-Limburgers maakt een tweetal met succes een doorstart: Angela Steenbakkers (foto boven) en Fenne Rijks (foto onder).

Advertentie

Afgelopen speelronde bleef HandbaL Venlo rechtovereind in Deurningen. De gasten maakten korte metten met DSVD (19-34) en verdedigden zo met succes de tweede plaats in de eredivisie.

Sinds dit seizoen spelen oud-international Angela Steenbakkers en Fenne Rijks in het blauw van de Noord-Limburgers. Het duo speelde ook bij Dalfsen al eens samen. Rijks besloot voor onbepaalde tijd te stoppen.

Steenbakkers, uitkomend op de linkerhoek, verdiende bij Dalfsen een transfer naar de Bundesliga. Ze speelde van 2017 tot en met 2019 voor HSG Blomberg-Lippe. Afgelopen lente besloot Steenbakkers om spelplezier terug te vinden terug te keren naar de eredivisie.

Het tweetal bezet op gezette tijden de beide hoeken bij HandbaL Venlo. Met succes. De formatie van Robin Gielen heeft 20 punten uit 12 duels. Tegen VOC werden drie punten verspeeld. De Amsterdammers gaan met drie punten meer aan kop.

Andere uitslagen:
VZV – SEW 31-21
VOC – Voorwaarts 35-22
Quintus – V&L 32-25
Borhave – Volendam 20-20

Fto: Tina Kolthof

Advertentie