Skip to main content

Succesvolle inhaalrace van hekkensluiter Havas zorgt voor hoop

Havas mag dan wel de hekkensluiter van de eredivisie zijn, maar dat betekent niet dat de geel-blauwen zich al gewonnen geven. In speelronde 25 verraste de ploeg uit Almere op bezoek bij WHC/Hercules (27-32) waardoor het verschil met concurrent PSV teruggebracht is tot twee punten.

Advertentie

Na veertig minuten spelen in Den Haag leek Havas zaterdagavond voor de eenentwintigste keer dit seizoen de boot in te gaan. Na 14-14 halverwege tilden Erwin Roeleveld en Luca Baak de score namens WHC/Hercules naar 20-14.

Theo van den Berg
Met het degradatiespook in de nek weigerde Havas de handdoek te werpen. Na 24-20 kwamen de bezoekers helemaal terug. Met veel assists en ook strafworpen vertolkte de inmiddels 46-jarige Theo van den Berg een sleutelrol in het tenue van Havas. In totaal kwam de linkspoot tegen WHC/Hercules tot meer dan tien doelpunten.

De gelijkmaker (25-25) kwam van de hand van Tobias Garritsen. WHC/Hercules kon het daarna op eigen vloer niet opbrengen tot het gaatje te gaan. De laatste vijf doelpunten van het duel in Den Haag werden door Havas gemaakt.

PSV heeft zwaarder programma
Met nog vijf wedstrijden te gaan heeft Havas acht punten. PSV, dat gelijktijdig met 40-35 boog voor PSV, staat op tien. Met Bevo 2 en EHC speelt Havas nog tegen twee ploegen uit het linkerrijtje. Het programma van de concurrent uit Eindhoven – onder andere Quintus, Hellas en Aalsmeer 2 – is zwaarder. Alleen de nummer laatste degradeert.

Lees ook: Titelfavoriet Houten haalt uit, Quintus volgt

Foto: FotoReza

Advertentie