Skip to main content

Succesvolle zondag voor Oranjemannen in Bundesliga

Oranjemannen hebben gisteren in de Duitse Bundesliga twee punten gescoord. Kay Smits maakte maar weer eens de meeste goals voor SC Magdeburg.

Advertentie

Op bezoek bij nummer laatst ASV Hamm-Westfalen trok de titelhouder aan het langste eind. Het werd 27-36 voor SC Magdeburg en met negen doelpunten maakte Smits de allermeeste van het treffen.

Vijf assists
Ook twee punten voor TBV Lemgo. De blauw-witten versloegen TSV Hannover-Burgdorf dat hoger op de ranglijst staat: 35-30 (18-14). Met drie doelpunten en vijf assists was Niels Versteijnen (foto) betrokken bij acht treffers van TBV Lemgo.

Dani Baijens heeft tevens in eigen huis gezegevierd. Het HSV van de spelmaker van de nationale ploeg bleef HC Erlangen met 33-29 voor. Baijens, sinds de zomer in Noord-Duitsland onder contract, scoorde twee keer voor de rood-witten.

Gelijktijdig heeft Ivar Stavast in de tweede Bundesliga twee punten gepakt tegen HSG Konstanz. HC Elbflorenz Dresden won met 33-26 (17-6) en de nuttige Stavast viel met vijf doelpunten en een assist op.

Mark Bult
Op zaterdagavond moest Mark Bult genoegen nemen met een punt bij Frisch Auf Göppingen. Het SG Flensburg-Handewitt van de assistent-coach bleef op 27-27 steken. Zo vergroot Frisch Auf Göppingen, de aanstaande werkgever van international Bart Ravensbergen, het gat met de onveilige zeventiende plaats naar acht punten.

Foto: FotoReza

Advertentie