Skip to main content

Suelmann: Beste wedstrijd ooit voor Hurry-Up

By 27 februari 2017Voorpagina

Met dertien doelpunten was Ronald Suelmann gistermiddag de grote man tijdens het Europese wonder van JMS/Hurry-Up. De Zwartemeerders maakten een achterstand van elf doelpunten goed.

Advertentie

Tijdens de lange terugweg van Slowakije naar Zwartemeer zag Vlijm de afgang tegen MSK Povazska Bystrica aan zich voorbijschieten. Met 30-19 werd er verloren. Het werd alles of niets in Emmen, zo oordeelde de Amsterdammer. Een week lang werd er getraind op de zevende veldspeler en op het moment supreme lukte alles.

“Ik merkte het al bij de eerste twee ballen”

Ronald Suelmann (26) ging voorop in de strijd. Het kind van de club debuteerde op zijn vijftiende voor de oranjehemden en speelde, naar eigen zeggen, zijn beste wedstrijd ooit voor Hurry-Up. “Ik merkte het al bij de eerste twee ballen. Die vlogen er lekker in”, blijft de krachtpatser rustig.

Tropische vogels
“Zij speelden heel open en doordat we met twee cirkels speelden waren de gaten groot”, legt de rasechte Zwartemeerder uit. Voorheen werd Suelmann geflankeerd door Drentse teamgenoten. Die op jacht gingen naar promotie naar de eredivisie. Dit seizoen deelt hij een kleedkamer met tropische vogels als de Deen Thomas Aagaard en de Bosniër Almir Balas en is de club nog in de race voor drie hoofdprijzen.

Advertentie

“Dan zie dat een klein wonder mogelijk is”

“Het was een gewaagde tactiek”, ratelt Suelmann door tegen de verslaggever van RTV Drenthe. “Zeven tegen zes. Ze hadden er geen antwoord op. Dan zie je dat een klein wonder mogelijk is. Met de rust stonden we zeven voor. Als je hun niet in hun spel laat komen, dan weet je dat je kans maakt.” Na het laatste fluitsignaal was coach Vlijm zichtbaar geëmotioneerd.

Motlik
Na 17-10 in de pauze werd bij 24-12 voor het eerst de magische grens van twaalf goals verschil overschreden. “De keeper was vorige week hun beste man, maar vandaag was hij onzichtbaar. Dat is onze verdienste”, complimenteert de aanvoerder zijn ploeg. De 46-jarige Tsjech Motlik swingde in Povazska Bystrica. In Emmen kwam de ervaren sluitpost niet in zijn ritme.

https://vimeo.com/205787574

Zo dringt Hurry-Up door naar de kwartfinale van de Challenge Cup. Daarin zou de ploeg onder meer het IJslande Valur, het Portugese Sporting Lissabon of Dudelange uit Luxemburg kunnen treffen. Met een ontketende Ronald Suelmann is heel veel mogelijk.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie