Skip to main content

Suiters wil er in de HandbalNL League staan: “Ik had het niet willen missen”

Sinds een aantal weken woont en leeft Kevin Suiters (20) niet meer op de academie van Bundesliga-club VfL Gummersbach, maar weer bij zijn ouders in het Gelderse Duiven. De twintiger is tussentijds bij BENE-Leagueploeg Houten aangesloten om zich als spelmaker te ontplooien. 

Advertentie

Als B-junior van Bevo ging Suiters enkele jaren geleden in op een uitnodiging uit Duitsland. “Mijn vader heeft samengewoond met Anel Mahmutefendic en zo ben op proef gegaan bij VfL Gummersbach”, legt de voormalig jeugdinternational uit. “Ik had het niet willen missen en sluit een terugkeer naar Duitsland niet uit, maar ben ook blij me in de BENE-League te laten zien.”

“Aan het eind van dit seizoen gaat de U23 van VfL Gummersbach uit elkaar. Er wordt ingezet op de onder 19. Zo ben ik voor de jaarwisseling in contact gekomen met de hoofdcoach van Houten”, gaat Suiters verder. Oud-teamgenoten bij het Arnhemse UDI 1896 Sjoerd Brakenhoff en Bjorn Brachten drongen bij de opbouwer aan het eens bij Houten te proberen. “Na het appje met Job (Reumer, red.) is het snel gegaan.”

Hoog tempo in de competitie
Terug in eigen land kan Suiters zijn studie Sportmarketing afronden. “Vanuit Duitsland heb ik veel lessen online gevolgd. Nu kan ik gewoon naar Deventer waar mijn studie is. Dat is voor bijvoorbeeld groepsopdrachten veel makkelijker.”

Advertentie

“De belangrijkste reden halverwege het seizoen naar Houten te gaan is, omdat ik me hier als middenman kan ontwikkelen. Bij Gummersbach werd ik vaak op de rechteropbouw gezet”, vervolgt de aanwinst. Al vier competitiewedstrijden stond Suiters in de BENE-League op het wedstrijdblad. “Het tempo in de competitie ligt hoog en dat heeft me positief verrast. Het niveau is goed en misschien wel te vergelijken met de top van de derde Bundesliga.”

Play-downs ontlopen
Pas over de laatste twee wedstrijden, Volendam-thuis en Hurry-Up-uit, is Suiters tevreden over zijn eigen inbreng. “Het is wennen aan het team en die tijd krijg ik ook. In Wessel Blokzijl heb ik een goede concurrent. Mijn één-tegen-één is goed en daarmee kan ik anderen vrij spelen. Ik hou wel van het passje naar anderen. Ook wordt me geleerd egoïstischer te zijn. In de HandbalNL League wil ik er echt staan.”

“We moeten de play-downs met de eredivisiekampioen ontlopen”, besluit Suiters. Zijn eerste zege in het geel-zwart moet nog volgen. “We zijn een jong team met potentie. Daar maak ik ook volgend seizoen graag onderdeel van uit. Ik heb voor anderhalf jaar bij Houten getekend.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie