Skip to main content

Super Saturday in BENE-League

By 10 december 2016BENE-league, Voorpagina

De top-4 van de BENE-League treft elkaar vanavond in België. Koploper OCI-Lions houdt de Nederlandse eer hoog.

Advertentie

De formatie van Mark Schmetz gaat op bezoek bij Callant Tongeren. Het heenduel in Sittard/Geleen werd een nipte overwinning voor de Nederlandse landskampioen (24-22). De Belgische bekerwinnaar werd deze week in het bekertoernooi na strafworpen, na verlengingen stond het 42-42, uitgeschakeld door Achilles Bocholt.

Strijd om landskampioenschap
In Bocholt neemt de thuisploeg, de huidige nummer vier, het op tegen Initia Hasselt. In het voorjaar troffen de Belgische teams elkaar in de strijd om het landskampioenschap. Underdog Achilles Bocholt verraste en mocht de schaal omhoog houden.

JMS/Hurry-Up kan profiteren van een misstap van de top-4. De Zwartemeerders staan op drie punten achterstand van een plaats bij de Final Four. De ploeg van Martin Vlijm wacht een uitduel bij Fiqas/Aalsmeer. Het Nederlandse onderonsje is live te volgen op Fiqas TV.

Duel tussen promovendi
Kras/Volendam kan de Drenten een goede dienst bewijzen door in Antwerpen te winnen. De oud-landskampioen speelt tegen KV Sasja, dat een puntje meer heeft dan Hurry-Up. De lappenmand van Volendam loopt langzaam leeg.

In Kwintsheul ontvangt KWS/Quintus BM/Visé. Beide ploegen promoveerden afgelopen seizoen naar de BENE-League. René Zwinkels en zijn jongemannen gaan op jacht naar de eerste punten van het seizoen.

Foto: FotoReza

Advertentie