Skip to main content

Tafeldame Polman wil zich nog één keer bewijzen

Estavana Polman (29) en Team Esbjerg zijn er nog altijd niet uit. Dat heeft de Oranjedame bij Vandaag Inside laten weten.

Advertentie

Polman was gisteravond tafeldame bij het praatprogramma en snel kwam haar situatie in Denemarken ter sprake. Al maanden is Polman niet welkom bij Team Esbjerg, terwijl haar contract nog een jaar doorloopt.

“Het is heel simpel. Ik hou van die club, de mensen in de stad, mijn familie is daar dolgelukkig. Ik ga me in juli gewoon weer melden”, vertelt Polman. “Als er geen andere oplossing komt.”

Bek open trekken
Team Esbjerg heeft het seizoen zonder Polman afgemaakt. Na woorden tussen de international en hoofdtrainer Jesper Jenssen zijn beide partijen niet meer om tafel gegaan. Juristen buigen zich over de situatie. “Zij willen niet verder, maar mijn familie is er gelukkig. Ik wil me er gewoon weer melden.”

Advertentie

Polman vervolgt: “Voor mij is het logisch dat je om tafel gaat. Wij Nederlanders trekken snel onze bek open. Scandinaviërs zijn lief.”

Olympische Spelen
Eind april was Polman in eigen land voor het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Griekenland. Bondscoach Per Johansson liet de blondine meetrainen, maar maakte tijdens de wedstrijd in Almere geen gebruik van Polman die haar laatste wedstrijd in de winter speelde.

Als Team Esbjerg eruit komt met de advocaat van Polman, die te maken heeft gehad met twee zware knieblessures, is voor de linkeropbouwer ook een transfer bespreekbaar. “Ik wil een balletje gooien, dat is wat ik het allerleukste vind. De Olympische Spelen wil ik voor gaan. Wil me nog één keer bewijzen en terugknikken. Laten zien dat ik dit gewoon kan.”

Negen jaar alles gegeven
“Ik slaap er niet van. Het is mijn club. Waar ik negen jaar lang alles voor gegeven heb”, besluit Polman. “Verder is het slim als ik even niets meer zeg.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie