Skip to main content

‘Talent Team’ slaat na zenuwachtige start in uitverkocht Almere toe

Nederland heeft de EK-kwalificatiereeks in stijl afgesloten. Het ‘Talent Team’ boog vanavond tegen Finland een achterstand om waardoor Oranje de poule zonder puntverlies heeft afgesloten: 35-22.

Advertentie

Bij 3-9 zat de schrik er in Almere flink in. Maanden geleden versloeg de A-ploeg, al vijf weken in bezit van een EK-ticket, de nog puntloze opponent met 13-31. Het ‘Talent Team’ had een kwartier nodig alle zenuwen over boord te gooien.

Bij 13-13 stond het weer gelijk en na de pauze (14-15) was Nederland duidelijke de betere partij. Met zeven goals had rechteropbouwer Alieke van Maurik, die veel speeltijd kreeg van bondscoach Ricardo Clarijs, een mooi aandeel in de sterke helft van Oranje. Doelvrouw van VOC Nikki van der Vorst kreeg er na rust slechts zeven tegen.

Heel veel debutanten
In het slotkwartier hadden invallers Sharon Nooitmeer, Daphne Luchies en Sharon Grummel maar even nodig meerdere doelpunten te maken. Clarijs, die samen met Kim Molenaar vanavond nog op het vliegtuig naar Spanje stapt waar de A-ploeg in voorbereiding is op het OKT, gunde al zijn talenten speeltijd.

Linkerhoekspeelster Djazzmin Trabelsi maakte even voor tijd haar eerste in Oranje. In het Topsportcentrum werd Van Maurik, vanaf de zomer eigendom van Bundesliga-club Borussia Dortmund, uitgeroepen tot ‘WOTM’.

Groepswinnaar
Met alle twaalf de punten zijn de Oranjedames groepswinnaar geworden. In de slotronde versloeg Tsjechië Portugal met 25-22 en zo is ook de aanstaande opponent, Nederland treft Tsjechië ook in Torrevieja, zeker van het Europees kampioenschap.

Het OKT begint voor Nederland op donderdagavond met de partij met Argentinië. Daarna wachten Tsjechië en thuisland Spanje. Opnieuw zendt Ziggo Sport uit.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie