Team Esbjerg bezorgt Odense HC eerste nederlaag

Team Esbjerg heeft de spanning in de Deense eredivisie teruggebracht door ongeslagen Odense HC na rust (14-17) te kloppen: 31-27.

Pas in het vijftiende competitieduel is Odense HC ten onder gegaan. Voorafgaand aan de kraker van gisteravond tussen de nummer één en drie op de ranglijst hadden de oranje-witten veertien zeges geboekt.

Ook in Esbjerg leek Odense HC, waar Kelly Vollebregt met zes doelpunten de meest productieve landgenoot was, lang op weg naar de volgende overwinning. Pas in de tweede helft kwam Team Esbjerg op gang.

Na 24-24 greep de thuisploeg waar Estavana Polman terugkeerde op het wedstrijdblad de leiding. In het slotkwartier kwam Odense HC de 3-0 run van de rood-witten niet meer te boven. Bij Team Esbjerg waren wereldkampioenen Kristine Breistøl (tien goals) en Henny Reistad (negen) heel belangrijk.

Het verschil op de ranglijst tussen lijstaanvoerder Odense HC en Team Esbjerg is teruggebracht naar vier punten. Laatstgenoemde ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld. In de lente strijdt de top-8 van de Deense eredivisie in de play-offs om de landstitel die in handen van Odense HC is.