Skip to main content

Technische staf Oranje is gecharmeerd van Schellekens

By 29 december 2021Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Hij is de dertig al gepasseerd en heeft slechts een handjevol interlands achter zijn naam staan, maar het begint erop te lijken dat doelman Dennis Schellekens (31) zich mag opmaken voor het EK in Hongarije.

Advertentie

In Gdansk stond Schellekens tijdens de openingswedstrijd van Oranje op de 4 Nations Cup een half uur onder de lat. Tegen Japan werd de speeltijd met eerste keus Bart Ravensbergen (“Een zekerheidje”, aldus assistent-bondscoach Edwin Kippers) keurig verdeeld.

Mark van den Beucken
De ervaren goalie van Volendam, Schellekens staat sinds 2015 bij de BENE-Leagueploeg onder contract, mag zich in Polen aan de technische staf laten zien. Bondscoach Erlingur Richardsson heeft Schellekens in plaats van Mark van den Beucken naar Gdansk meegenomen.

Tijdens de EK-kwalificatieperiode was Van den Beucken, in Noorwegen bij Kristiansand Tophandbal onder contract, de reserve achter Ravensbergen. Twee en een halve week voor het EK is het Schellekens die met de keeper van HSG Nordhorn-Lingen een duo vormt.

Stabiele prestaties
“Dennis is voor ons een interessante optie, omdat hij ervaring heeft en vaak stabiel presteert”, legt Kippers uit. “Ook heeft hij zijn uitstraling tussen de palen mee. Na het oefentoernooi en de wedstrijden begin januari tegen Zweden gaan we een keuze tussen Dennis en Mark maken.”

Foto: FotoReza

Advertentie