Skip to main content

Tegen Aalsmeer stelt LIONS finaleplaats veilig

By 15 februari 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

Uitgerekend tegen concurrent Aalsmeer heeft titelhouder LIONS het plekje in de vernieuwde Final4 van de BENE-League veiliggesteld. In Sittard gaf de thuisploeg gisteravond na een dip in de competitie een teken van leven af: 33-27.

Advertentie

Na 8-8 liep LIONS uit naar 13-8. In de eerste helft was rechteropbouwer Ids Eussen goed voor zeven treffers. Toch kon Aalsmeer terugkomen tot twee (16-14).

De inhaalpartij in Zuid-Limburg begon bijna een half uur later, omdat de bezoekers later aankwamen. Vooraf was al veel te doen om LIONS – Aalsmeer. Na het WK werd het duel tot frustratie van de thuisploeg twee keer verplaatst.

Robin Leunissen
De herstart van de formatie van Christopher Jauernik was sterk (18-14). Met een van zijn acht tilde Robin Leunissen (foto) de score naar liefst 26-16. Daarmee waren de benodigde twee punten voor LIONS binnen.

Advertentie

Een welkome opsteker voor de fusieclub en houder van de BENE-Leaguetitel. De voorgaande twee competitieduels gingen namelijk verloren: uit bij Hurry-Up en afgelopen weekend met Volendam op bezoek (34-36).

Samen met koploper Achilles Bocholt zijn de Limburgers met nog twee speelrondes te gaan al zeker van de Final4. Ondanks de nederlaag blijft Aalsmeer derde en zo ook op koers voor de eindstrijd. Aankomend weekend gaan de mannen van Bert Bouwer bij Sporting Pelt op bezoek terwijl LIONS bij Visé langsgaat.

Kwartfinale
Volgende maand staat het affiche opnieuw doordeweeks op het programma. LIONS en Aalsmeer hebben elkaar geloot in de kwartfinale van de landelijke beker.

Foto: FotoReza

Advertentie