Skip to main content

“Tegen Kazachstan moeten we het verschil maken”

By 9 december 2021december 13th, 2021Achtergrond, Artikelen, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Er werd tegen Roemenië op veel doelpunten verschil gehoopt, na een uur bleef er maar ´één over (31-30). Volgens Kelly Dulfer moet het tegen Kazachstan heel veel beter.

Advertentie

Nederland is in de hoofdfase op het WK op vijf punten gekomen. Roemenië kan afgevinkt worden, maar Dulfer bleef met gemengde gevoelens achter. “We hebben het onnodig moeilijk gemaakt. Ze spelen alles met die grote cirkel. Daar hadden we geen antwoord op”, is de analyse van de linkeropbouwer van SG BBM Bietigheim op Ziggo Sport.

Rennen en scoren
“We wilden vooral veel doelpunten maken”, gaat Dulfer verder. Het was Roemenië dat in de slotfase vaak het net wist te vinden en terugkwam van 26-21 achter. “Dan is de dekking soms wat te passief. Daar moeten we meer werken om dicht te blijven.”

De weg naar de kwartfinale van het WK ligt nog altijd open voor Nederland, maar het doelsaldo ten opzichte van concurrent Zweden baart Dulfer zorgen. “Tegen Kazachstan moeten we het verschil maken. Alleen maar rennen en veel doelpunten maken. Dat is belangrijk. En het dan tegen Noorwegen proberen. We moeten vandaag blij zijn dat we winnen.”

Rekenen in Spanje
Na drie speelrondes in de volgende fase gaat de top-2 van iedere hoofdgroep door naar de laatste acht. Noorwegen, waar Nederland op maandagavond tegen speelt, heeft nog niet verloren. Zweden heeft evenveel verliespunten als dat Oranje heeft en dus wordt er in Spanje nu al gerekend.

Foto: FotoReza

Advertentie