Skip to main content

Tegengas voor Blaauw: “Ze kunnen nog om me heen”

De afgelopen seizoenen had Niko Blaauw (20) vaak wind in de rug. Dit speeljaar is van geluk nog geen sprake, want veel speeltijd bij zijn club TBV Lemgo blijft uit. Dat is even wennen voor de jonge opbouwspeler.

Advertentie

Na een productief seizoen in de derde Bundesliga kreeg Blaauw van TBV Lemgo promotie. Als vaste speler van de hoofdmacht, uitkomend in de Bundesliga, blijft zijn rol bij de blauw-witten in de eerste maanden zeer beperkt. “Natuurlijk is dat ingewikkeld. Je wilt spelen, jezelf laten zien.”

Blaauw is blij dat hij zo soms bij de opleidingsploeg het uur volmaakt, want bij het eerste van TBV Lemgo moet de Noord-Hollander heel veel geduld opbrengen. Of hij afgelopen zomer op meer had gehoopt? “Natuurlijk, want ik had me vorig jaar best een beetje laten zien op het hoogste niveau”, geeft Blaauw eerlijk toe. “Maar de trainer maakt onder druk toch andere keuzes.”

Al in 2020
“In het begin van het jaar hebben we in de Bundesliga te weinig punten gepakt. Dan snap ik dat de trainer jonge, onervaren jongens niet gemakkelijk inzet”, vervolgt hij. “Vorig seizoen speelde TBV Lemgo ook Europees en was er meer speeltijd te verdelen. De momenten dat ik dan mocht invallen verliepen goed waarna een nieuw contract voor mij volgde. Nu is de situatie anders.”

Advertentie

Als talentvolle tiener viel Blaauw op vroege leeftijd op bij Aalsmeer. Al in 2020 pikte TBV Lemgo de jeugdinternational op. “Tot nu toe heeft het in mijn nog jonge carrière vaak meegezeten. Nu er wat tegengas is, moet ik geduld blijven houden. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ben nog maar 20 en wil me natuurlijk graag bewijzen!”

Spelen geeft voldoening
Na overleg met zijn spelersmakelaar en ook TBV Lemgo heeft Blaauw besloten het seizoen bij de blauw-witten af te maken. “Door interesse uit de tweede Bundesliga ben ik even aan het denken gezet”, biecht hij op. “Lemgo blijft vertrouwen in mij houden en dat is fijn om te horen. Ik voel me er ook thuis, maar uiteindelijk wil je spelen. Gelukkig heb ik hier de mogelijkheid om ook bij het tweede team aan te sluiten. Spelen geeft voldoening.”

“Ik heb het geluk dat ik iedere dag met Bundesliga-spelers mag trainen. Dat kunnen niet veel leeftijdsgenoten zeggen”, vertelt Blaauw. Tijdens de feestdagen is hij met vrienden als Don Hartog, Jasper Ritzen en Lars van Driel naar London geweest. Zij spelen allen nog in de BENE-League of België. “Maar over handbal hebben we het dan eigenlijk niet. We hebben een bezoek gebracht aan het WK Darts en een stedentrip gemaakt.”

Hard blijven werken
Als Blaauw eenmaal terug in Duitsland ook aan het begin van 2023 te veel tijd op de reservebank moet doorbrengen zal hij dat slikken. “Ze kunnen nog om me heen. Ik moet hard blijven trainen en ervoor zorgen dat ze niet meer om me heen kunnen”, besluit Blaauw wijs voor een 20-jarige. “Natuurlijk spreek ik er veel met mensen over. Dan ben ik teleurgesteld en doe ik mijn verhaal bij mijn ouders, spelersmakelaar en vooral de andere Nederlanders bij de club. Ik geef niet snel op en heb vooral niet voor niets al zo vroeg de stap naar Duitsland gemaakt. Ik zal er hard voor moeten blijven werken.”

Foto: FotoReza

Advertentie