Skip to main content

Tegenstander Duitsland leunt op sterke statistieken

By 21 januari 2023Voorpagina

Met Duitsland treft Oranje vanavond op het WK een land dat statistisch gezien bezig is aan een heel sterk eindtoernooi. Wat feiten op een rij.

Advertentie

Ongeslagen
Duitsland gaat in hoofdgroep 3 aan de leiding. Net als Noorwegen heeft de aanstaande opponent van Nederland nog niet verloren. Eergisteren won Duitsland met liefst 39-19 van Argentinië.

Zuiver
De Duitsers ronden heel zuiver af. Liefst drie kwart van alle doelpogingen gaan binnen. Ter vergelijking: bij Oranje is dat 70 procent.

Productief Löwen-koppel
Het koppel Juri Knorr-Jannik Kohlbacher, teamgenoten in de Bundesliga bij Rhein-Neckar Löwen, is samen goed voor liefst 39 doelpunten. Met 26 beslissende passes is de pas 22-jarige Knorr na vier partijen ook de assistkoning van dit WK.

Twee goede doelmannen
Waar Nederland één goalie in vorm heeft, leunt Duitsland op twee goede doelmannen. Andreas Wolff (Kielce) en Joel Birlehm (Rhein-Neckar Löwen) keepten beiden tegen Argentinië een sterke helft. Wolff kwam tot acht stops (42 procent) en daar deed Birlehm met een stoppercentage van 47 procent nog een schepje bovenop.

Vanuit de hoek
Duitsland scoort niet alleen vaak vanuit de hoek (22 keer in vier wedstrijden), maar mist vanaf de flank ook nog eens heel weinig. 85 procent van alle pogingen vanuit de hoek gaan binnen. Bij Oranje is dat slechts 63 procent.

Viaplay
Nederland – Duitsland begint om 20:30. Vanaf 20:00 kun je inschakelen op Viaplay.

Foto: FotoReza

Advertentie