Skip to main content

Tegenwoordig houdt Boomhouwer zich bezig met drukken, sportkleding en clinics

Bijna iedere avond staat er bij hem thuis nog handbal op, maar oud-international Jeffrey Boomhouwer (35) is te druk om zelf nog een terug te keren binnen de lijnen. “Ik heb het werkende leven wel onderschat.”

Advertentie

Boomhouwer moet toegeven: “Onlangs keek ik Aalsmeer – Volendam. Dat is een mooi potje, natuurlijk. Dan kriebelt het, maar ik heb het eerst uit mijn hoofd gezet.”

In 2022 keerde hij na meer dan tien jaar in Duitsland terug op het oude nest, maar zijn comeback bij Aalsmeer duurde slechts één seizoen. “De combinatie tussen een drukke werkweek en in de avond trainen viel me zwaar. Ik moest daar een keuze in maken.”

Zo’n handig kastje
“Met twee kleine kindjes thuis was het makkelijk. Geld verdienen en in de avond er voor het gezin zijn”, legt Boomhouwer uit. Als de kinderen naar bed zijn kan de linkerhoekspeler het toch niet laten. “Ik heb zo’n handig kastje. Ik zie bijna alles van mij oudere clubs in Duitsland Melsungen en Bergischer HC.”

Advertentie

Als de wekker in de ochtend weer gaat snelt Boomhouwer zich naar de drukkerij in Noord-Holland waar hij werkt. “We zitten ook in de sportkleding”, legt hij uit. “Ik heb het werkende leven wel onderschat, zeg. Dat mag je best weten. Als prof heb je veel vrije tijd tussen het handbal door. Heel soms snak ik nog wel naar die periode. Het was een luizenleventje, haha.”

Op 6 en 7 januari
Als voormalig Oranjeheer wil Boomhouwer met het organiseren van clinics iets terugdoen voor de jeugd. “Verenigingen kunnen mij inhuren”, vertelt Boomhouwer. “Begin januari is er een heel weekend in Aalsmeer. Op 6 en 7 januari. Het zit al helemaal vol. Misschien nodig ik de kinderen in de lente in Spanje uit.”

“Er wordt tijdens zo’n weekend meerdere keren per dag getraind. Op de zondag komt assistent-bonsdcoach Ricardo Clarijs langs. Ook deel ik informatie over blessurepreventie, krachttraining en voeding. Zaken die belangrijk zijn om de top te halen. Je moet helemaal fris aan de start van iedere wedstrijd staan.”

Groter aanpakken
Begin volgend kalenderjaar neemt een klein groepje deel aan het trainingsweekend van Boomhouwer. “Als het aanslaat wil ik het in Spanje groter aanpakken. Het geeft me energie. Ik kan de sport toch niet loslaten.”

Foto: FotoReza

Advertentie