Skip to main content

Teleurgestelde hoogvliegers of opgeluchte hekkensluiters?

Het lot van de stopgezette competities in Nederland door de uitbraak van het coronavirus blijft nog even onbekend. Het NHV heeft nog geen knoop doorgehakt. De competitieleiding staat voor een zware opgave. 

Advertentie

Een week geleden kwam de Duitse bond met de eerste harde beslissing. Nadat de DHB de Bundesliga voor mannen tot en met eind april stil legde, volgde het bericht dat het competitieslot van de vrouwencompetitie wordt geannuleerd.

De eerste en tweede Bundesliga voor vrouwen krijgt dit seizoen geen kampioen noch degradant. Over de verdeling van Europese tickets en promotieplaatsen wordt in een later stadium overleg gepleegd.

Niet gespeeld
Ook de Belgische competitie wordt niet uitgespeeld. Daarmee krijgt het land geen nieuwe landskampioen. Net als in de Bundesliga voor vrouwen wordt de aankomende weken gebruikt om het lot van eventuele hoogvliegers en hekkensluiters te bepalen. Op het hoogste niveau van Zwitserland wordt het seizoen 2019/2020 als niet gespeeld beschouwt en starten alle ploegen in de klasse waar ze afgelopen zomer begonnen.

Advertentie

Het deelnemersveld van het landskampioen van Nederland, bij zowel de mannen als vrouwen, was vlak voor de lente teruggebracht naar vier ploegen. Andere eredivisionisten waren reeds uitgespeeld, vochten om de gang naar de BENE-League of tegen degradatie. Kampioenen van de eerste divisie Bevo 2 (mannen) en Kwiek (vrouwen) zaten met hun gedachten al in de eredivisie.

Veelbelovende positie
In de tweede divisie, hoofdklasse en afdelingsklasse zou het seizoen in veel gevallen nog tot en met zondag 5 april lopen. Teleurstelling bij de te maken beslissing ligt op de loer. Kansrijke hoogvliegers worden mogelijk uit een veelbelovende positie gezet. Ook potentiële degradanten volgen met veel interesse de berichtgeving van de competitieleiding van het NHV.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie