Skip to main content

Ten Holte en Duijndam beginnen goed aan groepsfase EHF European League

Doelvrouwen van Oranje Yara ten Holte en Rinka Duijndam (van links naar rechts op de foto) zijn goed begonnen aan de groepsfase van de EHF European League.

Advertentie

Borussia Dortmund wist gisteren in eigen land Molde Elite net voor te blijven: 33-32 (19-15). Bij 31-32 leken de gasten uit Noorwegen nog met de punten aan de haal te gaan.

Ten Holte kwam tegen Molde Elite tot liefst negentien stops. Zo keerde de aanstaande doelvrouw van het Deense Odense Håndbold veertig procent van de ballen. Landgenoot Zoë Sprengers maakte in het Europese groepsduel twee uit twee.

Nathalie Hendrikse
Ook een voldoende voor positiegenoot Duijndam. Met twaalf reddingen (33 procent) zette ze thuisploeg Sola HK met HC Podravka Vegeta uit Kroatië op bezoek op het juiste spoor: 35-29.

Landgenoot Nathalie Hendrikse heeft in de eerste speelronde van de volgende fase in het Europese bekertoernooi gewonnen van Paris 92. Runner-up van de Bundesliga Thüringer HC trok met 28-24 aan het langste eind en Hendrikse maakte er in Duitsland vier.

In Hongarije
Tot slot: geen succes in de EHF European League voor Nikita van der Vliet en Nykøbing. In Hongarije tegen DVSC Schaeffler werd het 28-27. Drie keer was cirkelspeler Van der Vliet, die op weg lijkt naar de uitgang bij Nykøbing, trefzeker.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie