Skip to main content

Ten Holte: “Ik verbaas mezelf soms wel, hoor”

By 7 december 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Tegen Brazilië stal doelvrouw Yara ten Holte (24) gisteravond de show. De Oranjedame voelt zich heerlijk op het wereldkampioenschap.

Advertentie

“Ik zit goed in m’n vel en dan is het helemaal lekker als ik dat op het veld kan laten zien.” Met een stralende lach verscheen Ten Holte gisteravond voor de camera van Viaplay. Even daarvoor werd ze verkozen tot ‘WOTM’.

Al sinds de eerste oefenwedstrijd met Hongarije ter voorbereiding op het wereldkampioenschap staat de blondine het langst van de drie keepers tussen de palen. “Ik krijg veel vertrouwen en dat doet een mens goed”, deelt Ten Holte. “Het is fijn dat ik constant ben. Dat geeft ook de meiden voor me in de verdediging zekerheid.”

Van de tweede Bundesliga
“Ik verbaas mezelf soms wel, hoor”, vervolgt de doelvrouw van het Odense Håndbold. Sinds haar transfer naar Denemarken is Ten Holte op clubniveau niet zeker van een basisplaats. “Een dipje in de eerste helft tegen de Brazilianen kwam ik te boven en daarna stond ik in de tweede helft een periode als een muur. Zo konden we uitlopen.”

Advertentie

In het seizoen 2020/2021 was de international nog actief in de tweede Bundesliga. Borussia Dortmund leende Ten Holte uit aan TuS Lintfort. Door blessures onder de lat bij de geel-zwarten werd ze toch teruggehaald en toonde zelfs in de Champions League veel hoger niveau aan te kunnen.

Kanon in de aanval
Ten Holte is twee en een half jaar later in Frederikshavn vooral erg blij met de verdediging voor haar neus. “Die staat de laatste wedstrijden als een huis. Tegen Brazilië wilden we vanaf het begin fel zijn en dat lukte. Ze wisselden hun beste speelsters al na tien minuten. Het werkte.”

Aanstaande vrijdagavond kan Nederland tegen het nog puntloze Oekraïne het plekje bij de laatste acht al veilig stellen. “Of we onverslaanbaar zijn? Als we zo spelen als tegen Brazilië wel. We staan er als team en niet als individu. Een muur als dekking en kanon in de aanval.”

Teamsport
Ten Holte deelt op de streamingdienst kwetsbaar: “Ben trots op mezelf.” En dan snel: “Maar ook op het team. Het is een teamsport.”

Foto: FotoReza

Advertentie