Skip to main content

Ten Holte laat er in de Champions League slechts vier door, belangrijke punten Polman

Odense Håndbold blijft in groep A van de Champions League de eerste achtervolger van Györ. Yara ten Holte (foto) was gisteren belangrijk voor de Deense runner-up.

Advertentie

In Montenegro kwam Ten Holte er na rust (13-16) in. De Oranjedame werd maar vier keer gepasseerd door Buducnost waardoor Odense Håndbold bij 17-33 het veld verliet. Door positie twee en nog één speelronde voor de boeg is de Nederlands getinte ploeg op koers voor directe plaatsing voor de kwartfinale.

Ten Holte stopte meer dan zestig procent van de ballen van Buducnost. Dione Housheer (drie doelpunten), Bo van Wetering (twee) en Nikita van der Vliet werkten zich in het kampioenenbal op het scoreformulier. Spelmaker Larissa Nusser, bezig aan haar laatste maanden bij de oranje-witten, ontbrak door een blessure.

Tamara Haggerty
In dezelfde poule heeft niet meer in te halen groepshoofd Györ verloren van DVSC Schaeffler: 29-28 (14-14). Namens de Hongaarse thuisploeg scoorde Tamara Haggerty, onderdeel van de definitieve selectie van het Nederlands team voor de EK-kwalificatieduels met Tsjechië, twee keer. Voor even is DVSC Schaeffler voorbij SG BBM Bietigheim.

Advertentie

De Duitsers spelen zo tegen nummer drie CSM Bucuresti. Alleen bij een overwinning op SG BBM Bietigheim mogen de Roemenen nog hopen op de tweede plaats van Odense Håndbold. Volgende week zondag ontmoeten beide kanshebbers elkaar in Denemarken.

Vijf keer Abbingh
Het Rapid București van tweevoudig doelpuntenmaker Estavana Polman heeft uitstekende zaken in groep B gedaan. De Roemenen bleven gisteren MKS Zagblebie Lubin voor: 21-24 (15-13). Door de zege in Polen is Rapid Bucuresti met nog één speelronde in de poulefase op één punt van nummer zes Ferencvaros gekomen.

De Hongaren gingen met titelhouder Vipers Kristiansand op bezoek met 27-35 (13-17) ten onder. Waar rechterhoekspeler Angela Malestein er drie maakte voor Ferencvaros, vond landgenoot Lois Abbingh in het tenue van de winnende partij vijf keer het net.

Volgende week
Vipers Kristiansand is al zeker van de play-offs en de groen-witten moeten volgende week Rapid Bucuresti voor blijven. Op zaterdag 17 februari is Metz Handball – Ferencvaros. Een dag later ontvangen Polman en co Team Esbjerg.

Foto: FotoReza

Advertentie