Skip to main content

Ten Holte steelt show tegen Duitsland

By 23 april 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

In Almere heeft Oranje het oefenduel met Duitsland gewonnen: 24-18. Doelvrouw Yara ten Holte was de absolute uitblinker aan Nederlandse zijde.

Advertentie

De goalie van Borussia Dortmund kreeg voor rust slechts vijf doelpunten tegen (13-5). Na rust ging Ten Holte vrolijk verder en kreeg daarmee de tweeduizend fans op de banken.

Zeven tegen zes
“Natuurlijk probeer je, je in zo’n interlandweek aan de nieuwe bondscoach te laten zien”, vertelde Ten Holte na de oefenoverwinning. “Ik heb genoten van de sfeer. Ik kom hier vandaan en dan is het extra lekker om goed te spelen.”

Na 16-8 zakte Nederland, waar Kelly Dulfer de aanvoerdersband van de geblesseerde Danick Snelder (knie) over had genomen, aanvallend gezien wat terug. Bondscoach Per Johansson greep de oefenpartij tegen de Duitsers aan om onder meer de zeven tegen zes te oefenen en daar moet nog geschaafd worden. Alina Grijsseels bracht de score terug tot 23-18.

Kim Molenaar
Twee minuten voor tijd mocht Kim Molenaar (19) debuteren. De opbouwspeelster van VOC traint al de hele week mee met de nationale ploeg en werd met een korte invalbeurt beloond. In de zomer vertrekt toptalent Molenaar naar het Deense København Håndbold.

Morgen komt Nederland opnieuw in Almere in actie. Dan betreft het een EK-kwalificatieduel tegen Griekenland (16:00). Oranje is net als oefenpartner Duitsland reeds geplaatst voor het eindtoernooi in november.

Foto: FotoReza

Advertentie