Skip to main content

Ten Velde belangrijk in tweede Bundesliga, knap punt Ravensbergen

Een maand voor de start Europees kampioenschap hebben Oranjeheren zich in Duitsland laten zien. Op het tweede niveau blonk Rutger ten Velde uit.

Advertentie

Met zeven uit zeven was Ten Velde (foto) zaterdagavond heel belangrijk voor TuS N-Lübbecke. De gasten rekenden af met thuisploeg TV Grosswallstadt: 24-30 (14-16). De ploeg van de linkerhoekspeler van Oranje blijft meedoen om de bovenste plaatsen en daarmee promotie naar de Bundesliga.

Niko Blaauw
Ook goals voor landgenoot Niko Blaauw in het tenue van VfL Lübeck-Schwartau. In Noord-Duitsland werd het tegen HC Elbflorenz Dresden, waar Ivar Stavast er eentje maakte, 31-29. Blaauw, Stavast en ook linkerhoekspeler van VfL Lübeck-Schwartau staan op de longlist van de Oranjemannen voor het EK in januari.

Het TV 05/07 Hüttenberg van Robin Leunissen is gisteren op een punt van tegenstander TUSEM Essen gekomen. Op eigen vloer werd het 33-25 voor TV 05/07 Hüttenberg. Leunissen scoorde eenmaal in de tweede Bundesliga.

29-29
Op het hoogste niveau van Duitsland heeft Bart Ravensbergen een punt overgehouden aan het uitduel met medekoploper Füchse Berlin. Na 29-26 kwam Frisch Auf Göppingen terug tot 29-29. Ravensbergen stond ruim een half uur onder de lat en stopte zeven ballen (32 procent).

Lees ook: Heldenrol Versteijnen bij bonuspunt TBV Lemgo

Foto: Tina Kolthof

Advertentie