Skip to main content

Ten Velde maakt eindelijk gedroomde transfer: “Het is gelukt”

Na een uitstekend EK heeft Rutger ten Velde (26) de gedroomde transfer naar de Bundesliga te pakken. De linkerhoekspeler stapt in de zomer over naar Frisch Auf Göppingen. 

Advertentie

Ten Velde heeft voor twee jaar getekend bij de huidige nummer tien op het hoogste niveau van Duitsland. Hij maakt het seizoen af bij TuS N-Lübbecke waar de Arnhemmer sinds 2022 actief is.

“De echte interesse is tijdens het EK ontstaan”, vertelt Ten Velde. “Een dag na ons eindtoernooi ben ik meteen naar Göppingen gevlogen. Na een fijn gesprek waren we er snel uit. De trainer heeft zich goed in mijn verdiept en denkt dat ik met mijn scorend vermogen, snelheid en karakter een aanvulling ben voor het team.”

TuS Ferndorf
Eindelijk gaat de Oranjeheer zich op het hoogste niveau laten zien. Sinds 2017 speelt Ten Velde in Duitsland. “Daar zaten toch moeilijke momenten bij. In 2021 vond ik in TuS Ferndorf pas laat een club. We degradeerden uiteindelijk, maar ik heb niet opgegeven en na een goed seizoen bij Ferndorf weer een stap omhoog kunnen maken.  Dat leverde me ook meer speeltijd bij het Nederlands team op. Toen is het vertrouwen gegroeid.”

“Ik heb nooit onder stoelen of banken geschoven de Bundesliga te willen halen. Ik heb er heel lang voor moeten vechten. Het is gelukt. Dat maakt me natuurlijk heel erg trots”, deelt Ten Velde.

Bart Ravensbergen
Bij Frisch Auf Göppingen komt hij landgenoot Bart Ravensbergen tegen. Ten Velde besluit: “Het is een grote traditieclub met een heel leuke hal. Tijdens thuiswedstrijden zitten er 5000 fans. Ik kijk er erg naar uit voor hen te spelen.”

Foto: FotoReza

Advertentie