Skip to main content

Ternede blinkt uit in tweede Bundesliga

By 28 november 2023Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Na een sterke partij voor Füchse Berlin is oud-speler van VOC Isa Ternede (22) uitgeroepen tot uitblinker van de afgelopen speelronde in de tweede Bundesliga.

Advertentie

Ternede scoorde in het weekend negen keer voor de Duitse middenmoter. Op het tweede niveau versloeg Füchse Berlin thuisploeg VfL Waiblingen met 24-30 (9-10).

Niet alleen maakte Ternede de meeste doelpunten. Ook gaf ze belangrijke passes. Vier assists van de Amsterdamse werden genoteerd.

Trabelsi en Molenaar
Dat heeft de middenopbouwer de titel van ‘Speelster van de Week’ in de tweede Bundesliga opgeleverd. Ook landgenoot Djazzmin Trabelsi vond op bezoek bij VfL Waiblingen het net. De linkerhoekspeler kwam tot drie goals voor Füchse Berlin.

De club, waar ook de geblesseerde Lynn Molenaar onder contract staat, heeft na tien wedstrijden elf punten. Goed voor plek acht in de tweede Bundesliga.

TuS Lintfort
Het HL Buchholz 08-Rosengarten van doelvrouw Danique Trooster staat een plaatsje hoger dan Füchse Berlin. HL Buchholz 08-Rosengarten verloor afgelopen weekend met een punt verschil van koploper Werder Bremen: 27-26 (16-10). Trooster kwam tegen haar vorige club tot vier stops (22 procent).

Positie vijf op het tweede niveau in Duitsland is voor TuS Lintfort en Maxime Drent. Zaterdagavond ging de ploeg van de Limburgse opbouwer, Drent heeft net als Ternede een verleden bij VOC, onderuit. TuS Lintfort – TG Nürtingen eindigde in 26-32 (12-13).

Foto: FotoReza

Advertentie